Repport

A vérzivataros XX. században számtalan egymásnak ellentmondó ideológia született és ezek mentén a háborúk. Ma arra panaszkodnak a szakemberek, hogy a hagyományos bal és jobboldali ideológiák kifulladtak, az emberiség vezető eszmerendszer nélkül maradt. Most azonban megszületett az új republikánus irányzat, amely túlmutat a bal és jobboldal idejét múlta világán. ->

Repport /ENG/

In the 20th century full of bloody rain, countless conflicting ideologies – and with them – wars were born. Nowadays, professionals claim that traditional left- and rightwing ideologies ran down, the mankind remained without leading ideology. But now, a new republican civil trend is to be born which goes beyond the outdated world of left- or rightwing.->

Közösségek

Facebook doboz

Marco Rubio

Életrajz

Amikor 2009-ben kampányt indítottam az Egyesült Államok szenátori pozíciójáért, túl nagy vállalkozásnak tartották és nagy bukást vártak tőlem. De érvényesültünk, mert megfogadtuk, hogy szembeszállunk Washington meggondolatlan kiadásaival és a szabadpiaci rendszer támadása ellen. Ma büszke vagyok, hogy Florida államot képviselhetem az Egyesült Államok Szenátusában, ahol azon dolgozom, hogy ígéretemet megvalósítsam, azaz helyreállítsam a költségvetési fegyelmet és nagyobb bizonyosságot adjak a munkahelyteremtőknek, hogy új vállalkozásokat indítsanak vagy bővítsék a már meglévőket.

(tovább)

Makay Zsolt

ÉLETRAJZ

MAKAY Zsolt, Halmi (Erdély) 1977. 08. 16.

 

Amikor 2010-ben hitet tettem Magyarország rendszerváltó pártja, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) megmentése és megújítása mellett, kevesen hittek a küldetés sikerében. Politikai közösségünk a szellemi hagyaték megmentése és a megújítás jegyében, megtartva a jogfolytonosságot név- és arculatváltáson ment át. Ma, 2013-ban Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven szervezzük a középjobboldali, konzervatív, keresztény politizálás új generációját Magyarországon.

(tovább)

Archívum

2013.07.23. 02:16 Makay.Zsolt

Ha lemaradtál volna róla: Rubio és Schock felsőoktatási adóreformot szorgalmaznak

„Egyszerűen fogalmazva, a jelenlegi adótörvény egy nehézkes és felesleges teher a keményen dolgozó amerikaiak számára. Zavartsága és összetettsége minden egyes évben felőrli a szorgalmas adófizetők számos forrását. A miénkhez hasonló javaslatok egyszerűsíteni fogják a bonyolult adótörvényeket és néhány terhet enyhítenek, miközben továbbra is amerikaiak millióinak nyújtunk a felsőoktatáshoz és a fontos szakképzésekhez hozzáférést.”

 

Egyféle adókedvezmény a felsőoktatásnak
Marco Rubio szenátor and Aaron Schock képviselő (R-IL) által
The Hill
2013. július 8.
http://thehill.com/blogs/congress-blog/education/308953-one-tax-incentive-for-higher

Fiatalon mindketten sokat dolgoztunk azért, hogy felsőoktatási intézményben tanulhassunk. Mindketten arra törekedtünk, hogy egyetemre járhassunk, de nem is álmodtunk róla, hogy valaha megengedhetjük magunknak. Mindegy, hogy éppen órákat dolgoztunk az iskola után, hogy pénzt tegyünk félre, vagy hogy hozzáfértünk a támogatási hálózathoz, ami a leendő hallgatók számára elérhető a diákhiteleken, a Pell Grant-en [az Oktatási Minisztérium által nyújtott támogatáson] vagy az adómentességen keresztül, mindketten megtaláltuk a módját, hogy megcsináljuk.

Sajnos, a zsugorodó háztartási költségvetések, a szárnyaló szövetségi költségvetési hiányok és a kiapadt finanszírozási források kockáztatják ezt a támogatási rendszert. A legnagyobb problémák egyike az adótörvények átmeneti és zavaros természete, párosulva egy elavult Pell Grant finanszírozási mechanizmussal, ami nem képes lépést tartani a diákok szükségleteinek jelenlegi szintjével.

Hogy ezzel a bizonytalansággal és zavarodottsággal foglalkozzunk, júniusban jogszabályokat mutattunk be, hogy kondenzáljuk, racionalizáljuk és tartóssá tegyük az egyféle felsőoktatási adókedvezményt. A javaslatunk alatt a diákoknak és a szüleiknek nem kell többé különböző összegű ideiglenes adózási rendelkezések és alternatív jövedelemszerzési küszöbök labirintusában tévelyegniük, hogy megállapítsák, mire jogosultak. Ehelyett a mi megoldásunk a leginkább rászorulóknak nyújt egy felsőoktatási kedvezményt. A kedvezményünk kifejezetten azoknak lett kialakítva, akik a szegénységi szint 500 százaléka alatt vannak, így egyben megszabadul olyan „felesleges plusz ingerektől”, amit az ország már nem engedhet meg magának. 

Olvass tovább itt.  

###

Permalink: http://www.rubio.senate.gov/public/index.cfm/2013/7/icymi-rubio-schock-push-higher-education-tax-reform

A felsőoktatás a szuper gazdag Amerikában is egy kiemelten fontos stratégiai kérdés. Nem mindegy, hogy egy ország a globális munkaerőpiacnak segédmunkásokat „kínál”, vagy több diplomás, jól képzett szakembereket. Gondolom senki számára nem kérdés, hogy a társadalmi munkamegosztásban a magasabban képzettek azok, akik részt tudnak venni a bővítetett újratermelésben, azaz valódi hasznot tudnak termelni a közösségnek. Egy segédmunkás csak a saját és esetleg családja létfenntartását tudja biztosítani jó esetben, rosszabb esetben a rászorulók számát növeli, amely a közösség számára plusz költséget jelent. A legutóbbi magyarországi felsőoktatási reformnak hívott, pénzkivonási akció sorozat, a szűklátókörűség iskolapéldája, ami rövid és hosszútávon is súlyos károkat okoz Magyarországnak. Az általam vezetett Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, amennyiben lehetőséget kap a választópolgároktól, ígéretet tett arra, hogy minden egyes fillért visszaad, amit a családok gyermekeik egyetemi képzésére kifizetnek tandíjként. Makay Zsolt (english version)

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás reform jólét diploma munkaerőpiac


A bejegyzés trackback címe:

https://repport.blog.hu/api/trackback/id/tr565419579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása