Repport

A vérzivataros XX. században számtalan egymásnak ellentmondó ideológia született és ezek mentén a háborúk. Ma arra panaszkodnak a szakemberek, hogy a hagyományos bal és jobboldali ideológiák kifulladtak, az emberiség vezető eszmerendszer nélkül maradt. Most azonban megszületett az új republikánus irányzat, amely túlmutat a bal és jobboldal idejét múlta világán. ->

Repport /ENG/

In the 20th century full of bloody rain, countless conflicting ideologies – and with them – wars were born. Nowadays, professionals claim that traditional left- and rightwing ideologies ran down, the mankind remained without leading ideology. But now, a new republican civil trend is to be born which goes beyond the outdated world of left- or rightwing.->

Közösségek

Facebook doboz

Marco Rubio

Életrajz

Amikor 2009-ben kampányt indítottam az Egyesült Államok szenátori pozíciójáért, túl nagy vállalkozásnak tartották és nagy bukást vártak tőlem. De érvényesültünk, mert megfogadtuk, hogy szembeszállunk Washington meggondolatlan kiadásaival és a szabadpiaci rendszer támadása ellen. Ma büszke vagyok, hogy Florida államot képviselhetem az Egyesült Államok Szenátusában, ahol azon dolgozom, hogy ígéretemet megvalósítsam, azaz helyreállítsam a költségvetési fegyelmet és nagyobb bizonyosságot adjak a munkahelyteremtőknek, hogy új vállalkozásokat indítsanak vagy bővítsék a már meglévőket.

(tovább)

Makay Zsolt

ÉLETRAJZ

MAKAY Zsolt, Halmi (Erdély) 1977. 08. 16.

 

Amikor 2010-ben hitet tettem Magyarország rendszerváltó pártja, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) megmentése és megújítása mellett, kevesen hittek a küldetés sikerében. Politikai közösségünk a szellemi hagyaték megmentése és a megújítás jegyében, megtartva a jogfolytonosságot név- és arculatváltáson ment át. Ma, 2013-ban Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven szervezzük a középjobboldali, konzervatív, keresztény politizálás új generációját Magyarországon.

(tovább)

Archívum

2013.06.12. 13:57 Makay.Zsolt

Ars poetica

A vérzivataros XX. században számtalan egymásnak ellentmondó ideológia született és ezek mentén a háborúk. Ma arra panaszkodnak a szakemberek, hogy a hagyományos bal és jobboldali ideológiák kifulladtak, az emberiség vezető eszmerendszer nélkül maradt. Most azonban megszületett az új republikánus irányzat, amely túlmutat a bal és jobboldal idejét múlta világán.

Az új republikánus ideológia lényege annak a felismerése, hogy a világot a gazdasági szükségszerűségek irányítják és nem az egyik, vagy a másik érdekcsoportnak (jobb vagy baloldali érdekcsoportoknak) nyújtott előnyök. Ahogy Cicero megfogalmazta sok évszázaddal ezelőtt, a nép jóléte a legfőbb törvény. És ez a tétel, igaz a kis, a nagy és a legnagyobb közösségekre egyszerre, vagyis ez hatja át teljességében a mai globalizált világot. Ennek megfelelően az igazi feladat az, hogy megtaláljuk az igazi gazdasági érdekcsoportokat, azokat, amelyek tagjait nem egy mesterséges ideológiai választás sodor egyik oldalról a másikra, és vissza, hanem valós érdekközösségük állít egymás mellé hosszútávon is. A gazdasági érdekközösségek tekintetében pedig meg kell alkotni a preferenciákat, azt, hogy melyik, milyen viszonyban van egymással.

Az egyes számú ilyen gazdasági érdekközösség nem más, mint a család. Az új republikánus irányzat ezért mindenfajta örökösödési adót a legmesszemenőbb módon elutasít. A megtakarítások és a befektetések adóját pedig drasztikusan csökkenteni kívánja.

A kettes számú érdekközösség a vállalat, amelynek csökkenteni kell a nyereségadóját és amelynek a helyi adózásban kell részt vennie, nem pedig az állami finanszírozásban.

A hármas számú érdekközösség az állam, amely azonban szabályaival nem írhatja felül az egyes és a kettes számú érdekközösség törvényeit. Az államnak ezért hatékonynak kell lennie és professzionálisnak. Csökkentenie kell az adókat, egyszerűsíteni az adó és jogrendszert. A központi költségvetés a GDP maximum 20 százaléka lehet, egyenlegének pedig nullszaldósnak kell lennie.

A négyes számú érdekközösség a szövetségesi rendszer, amelyet az államnak folyamatosan fejlesztenie kell. Minél több országgal kell kereskedelmi megállapodásokat kötni, olyanokat, amelyek elősegítik és megkönnyítik a felek együttműködését. A szövetségesi rendszernek hatékonyan kell fellépnie azokkal szemben, akik a gazdasági érdekközösség szabályait megszegik. Nem kell félni a gazdasági szankcióktól és a büntetővámoktól.

Az ötös számú érdekközösség a globális világ. A polgári republikánusok előtérbe kívánják helyezni az alapkutatásokat, az energiatartalékok feltárását, az energetikai beruházások, támogatások gyors és szakszerű elbírálását.

Az új republikánus ideológia fókusz pontja mindebből következően ismét a család, ahogy a történelem során keletkezett sok más eszmerendszerben. A család, mint alapvető humán- és gazdasági erőforrás, és mint az emberek boldogságának lehetséges forrása.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://repport.blog.hu/api/trackback/id/tr645307307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása