Repport

A vérzivataros XX. században számtalan egymásnak ellentmondó ideológia született és ezek mentén a háborúk. Ma arra panaszkodnak a szakemberek, hogy a hagyományos bal és jobboldali ideológiák kifulladtak, az emberiség vezető eszmerendszer nélkül maradt. Most azonban megszületett az új republikánus irányzat, amely túlmutat a bal és jobboldal idejét múlta világán. ->

Repport /ENG/

In the 20th century full of bloody rain, countless conflicting ideologies – and with them – wars were born. Nowadays, professionals claim that traditional left- and rightwing ideologies ran down, the mankind remained without leading ideology. But now, a new republican civil trend is to be born which goes beyond the outdated world of left- or rightwing.->

Közösségek

Facebook doboz

Marco Rubio

Életrajz

Amikor 2009-ben kampányt indítottam az Egyesült Államok szenátori pozíciójáért, túl nagy vállalkozásnak tartották és nagy bukást vártak tőlem. De érvényesültünk, mert megfogadtuk, hogy szembeszállunk Washington meggondolatlan kiadásaival és a szabadpiaci rendszer támadása ellen. Ma büszke vagyok, hogy Florida államot képviselhetem az Egyesült Államok Szenátusában, ahol azon dolgozom, hogy ígéretemet megvalósítsam, azaz helyreállítsam a költségvetési fegyelmet és nagyobb bizonyosságot adjak a munkahelyteremtőknek, hogy új vállalkozásokat indítsanak vagy bővítsék a már meglévőket.

(tovább)

Makay Zsolt

ÉLETRAJZ

MAKAY Zsolt, Halmi (Erdély) 1977. 08. 16.

 

Amikor 2010-ben hitet tettem Magyarország rendszerváltó pártja, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) megmentése és megújítása mellett, kevesen hittek a küldetés sikerében. Politikai közösségünk a szellemi hagyaték megmentése és a megújítás jegyében, megtartva a jogfolytonosságot név- és arculatváltáson ment át. Ma, 2013-ban Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven szervezzük a középjobboldali, konzervatív, keresztény politizálás új generációját Magyarországon.

(tovább)

Archívum

2013.07.04. 21:12 Makay.Zsolt

Rubio örömmel fogadja, hogy a Bizottság jóváhagyta azt a módosítást, miszerint szigorítják a megengedett tartózkodási idő túllépésének felderítését & bevezetnek egy biometrikus kiléptető rendszert

A módosítások megkövetelik a Belügyminisztériumtól, hogy felderítsék és elfogják a megengedett tartózkodási időt túllépő személyeket, továbbá biometrikus kiléptető rendszert telepítenek azokra a repülőterekre, amelyek a legnagyobb nemzetközi utasforgalmat bonyolítják. (english version)

Washington, D.C. – Marco Rubio amerikai szenátor (R-FL) az alábbi közleményt tette közzé a Szenátus Igazságügyi Bizottságának azon döntésével kapcsolatban, amely szerint elfogadják az S.744-es, azaz a „Határbiztonság, gazdasági lehetőségek és bevándorlási modernizációs törvény” Graham 2 és a Hatch 6 módosításait, miszerint biometrikus kiléptető rendszert vezetnek be:

„Jelenleg az illegálisan itt tartózkodók 40%-át teszik ki azok, akik túllépték a megengedett tartózkodási időt. Annak érdekében, hogy a bevándorlási törvény végrehajtási mechanizmusát hatékonnyá tegyük, illetve hogy biztosan ne ismételjük meg ugyanezt a hibát, a lehető legjobb felderítő és kiléptető rendszerre van szükségünk. Örülök, hogy az Igazságügyi Bizottság szigorított a törvényen és elvárja a Belügyminisztériumtól, hogy fokozottan felderítse, elfogja és eltávolítsa azokat a személyeket, akik túllépték a megengedett tartózkodási idejüket. Továbbá örülök, hogy bevezetik a biometrikus felismerőt az új kiléptető rendszerhez, miután múlt héten egy biometrikus kiléptető rendszer ellen szavaztak. A ma elfogadott módosítás jó kezdés, és továbbra is folytatom a harcot, hogy a belépéseket és kilépéseket nyomon kövessék, beleértve a biometrikus felismerőt, mint a leghatékonyabb rendszert, amit képesek vagyunk létrehozni. Egy kiléptető rendszer, amelyik biometrikus információkat használ, segítene biztosítani, hogy a jövőben az Egyesült Államokba érkező látogatók az előírt időpontban hagyják el az országot.”

Minden módosítás, amelyet benyújtottak az Igazságügyi Bizottsághoz, online elérhető itt

Permalink: http://www.rubio.senate.gov/public/index.cfm/2013/5/rubio-applauds-committee-approval-of-amendments-to-strengthen-tracking-of-visa-overstays-add-biometric-exit-system

Nemcsak politológusként, hanem a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség elnökeként is gyakran találkozom azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehetséges az idegenrendészeti szabályok szigorítását és betartatását támogatni, miközben a jólét és a szabadság eszményében hiszünk. Csak nem vizet prédikálunk és bort iszunk? A kérdésre van egy egyszerűbb és egy szofisztikáltabb válasz is.

Az első, hogy a jólét és szabadság nem adomány, ami az égből hullott, hanem sok munkával, sokszor vérrel elért eredmény, amelynek fenntarthatósága kötelesség és egyben felelősség. Az illegális bevándorlás ezt az eredményt veszélyezteti egyrészt gazdaságilag, másrészt belbiztonsági okokból.

A másik, a mélyebb értelmű, filozófiai válasz, hogy a republikánusok pontosan ismerik azt a szabályt, miszerint nincs neurotizálóbb a viselkedési bizonytalanságnál, amelyet egy komoly állam a normákon, a törvényeken keresztül igyekszik a minimálisra csökkenteni.

Ezért kell zéró tolerancia minden igazságügyi kérdésben. Ez persze betartható, „életszerű ” jogrendet követel. Egy olyan normát, ahol a rendőr kizárólag a rend érdekében büntet, nem pedig állami „adópótlékot” szed be vagy saját működési költségeire gyűjt bevételt. Egy ilyen rendszerben nincs kis lopás és nagy, nincs kis szabályszegés és nagy, nincsenek egyesek és kettesek. Magyarország azért tart ott, ahol tart, mert a rendszerváltás óta az uralkodó osztályok önmagukra nézve nem tartották kötelezőnek a normákat. Ez szétzilálta először a társadalmat, majd a gazdaságot. Makay Zsolt (english version)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szabadság szabályok idegenrendészet makay rubio


A bejegyzés trackback címe:

https://repport.blog.hu/api/trackback/id/tr455391568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása